Omdömen

Diverse klipp från nu och då. Det går bra att själv tycka något, maila mig i så fall!

Rymdens gröna prickar: 1998

”Vi lämnar Cornelisrummet med känslan av att ha varit med om något märkvärdigt. Den som inte hinner dit får skylla sig själv – och åtminstone spåra upp Maria Lindströms nyss utkomna skiva med Sjöbergtolkningar. Rymdens gröna prickar.” Johan Svedjedal, SvD

Ur Vägen: 2002

Många pärlor – Här finns en absurd humor, vemod och en sorts allvarlig nyfikenhet, allt från revy till dramatik, kluriga melodier och ballader. Lägg därtill en självklar närvaro byggd på många scenframträdanden och med överraskande skiftningar i rösten. Sven Malm SvD (5 av 6 prickar)

”Äkta och flärdlösa visor – den svenska visan lever vidare, sympatierna för Maria Lindström kvarstår och förstärks. Carlhåkan Larsén SDS (4 av 5 )

”Moget, ytterst personligt uttryckssätt. Härlig absurd humor, lite bitterljuvt vemod med dekor av harmoniskt raffinerade melodier.” Christer Nilsson SKD (4 av 5)

”Nya albumet UR VÄGEN är hennes bästa. Hon iakttar utrymmet mellan sorg och glädje, besjunger storstan, nattens ensamhet och våra handlingars konsekvenser. Kompet växlar mellan svensk visa, tango och jazz.” Bengt Eriksson KvP

Solens Röda Äpple 2005

”Hennes kärlek till Birger Sjöberg torde, om möjligt, vara besvarad – och uppenbar för varje lyssnare. Tolkningarna har utsikt att bli klassiker”. Carlhåkan Larsén SDS (5 av 5 ) 

Det fina med de här tolkningarna är den suveräna textningen, de exakta nyanserna och det genomgående intrycket att Maria Lindström vet vad hon sjunger om, vilka dubbla bottnar och mörkare stråk som också ryms i Frida-idyllen.” Jan Johansson SkD  (5 av 5 )

”När Maria Lindström sjunger bär hon fram visornas ömsinta ironi med värme och engagemang i hela spektrat av idyll och bråddjup.” Ingrid Strömdahl SvD (5 av 6)

Nära till allt 2007

”Så kär att lyssna till, så lätt att älska”(SDS) 4 av 5p (vald till  en av årets fem bästa plattor av Carlhåkan Larsén)

”Hon skriver visor som också är något mer. Udda, därför att det knappast finns någon annan med den här stilen”(DD)

”Det som är mest glädjande med Maria är att hon vågar vara uppkäftig på ett sätt som få är när de passerat tjugonånting” (NWT)

”Medmänsklig galghumor, Maria sjunger fantastiskt bra, är en skicklig gitarrist och hanterar munspel och slagverk con brio” (SvD) 5 p

Visitkort 2011

“Hon borde för länge sedan fått Cornelispriset. Humor, vemod och ömsinthet samsas med sorg och glädje.” SvD  5 p (av 6)

“Hon är en av Sveriges bästa vissångerskor och sångpoeter”  Ystads Allehanda 4 p (av 5)

“Underfundiga vändningar som skenbarligen är konstlösa men rymmer fin ironi… hon står Birger Sjöbergs småstadsmikrokosmos nära men gömmer sig inte bakom ett alter ego utan är sig själv. Man påminns också om Povel Ramel i de dansanta, ibland småjazziga rytmerna.” SDS 4p (av 5)

”Musiken som bygger på influenser från jazz, kabaret och den breda vistraditionen är så välkomponerad att allt låter enkelt. Maria Lindström tillhör de bästa visartister vi har, låt oss hoppas att fler upptäcker det.” Pontus Juth – Lira (Lira gillar*)

”ÅRETS BÄSTA SKIVA – alltid med blick för de små detaljerna i kluriga texter” Carlhåkan Larsén SDS

”Stormar och Småkonst, Strindbergs Sånger” 2012

Veckans CD: ”Maria Lindströms melodier, gitarr och röst följer Strindbergs ord likt en skugga, som en reskamrat i livet och på jorden. Så nära intill.” Bengt Eriksson, Arbetet Kultur

”M.L. har aldrig fått det genomslag hon är värd, kanske blir det ändring på det nu när hon tagit sig an självaste August Strindberg. …närmat sig materialet med lagom brist på respekt…väl anpassad till respektive text.” Lars Johansson, Skånska Dagbladet

”Att tonsätta Strindbergs lyrik låter som en ganska märklig idé men faktum är att Maria Lindström med detta grepp lyckas väcka min nyfikenhet både för henne och för den gamle poeten. Det här är riktigt roligt och annorlunda.” Maria Lagergreen, Lira

”Upptäck henne, med eller utan Strindberg som kompanjon!” Patrik Lindgren, Lira

Lite för bra 2015

Veckans CD SDS

”Klart det är bra, Maria Lindström är alltid bra” Bengt Eriksson, Hi-fi och Musik

”Utan tvekan en av Sveriges bästa visartister” Lennart Götesson, DD