Årskrönika

2023

Efter en höst med Bellmanövningar i smyg ser jag fram emot en till spelning för sällskapet, på Börshuset den här gången. Hade tänkt komma igång ordentligt med inspelningarna men en serie förkylningar inklusive en liten omgång covid satte sjungningen på halster. Men det gick fint den 8 februari och folk verkade se fram emot mina inspelningar.

Fick även övat till en Sjöbergspelning på Gottsunda bibliotek. Lång resa, liten publik, men bra känsla, allt satt där det skulle!

Ytterligare en visprogg med Jan H. på Hökis visrum i februari. Fullsatt och festligt!

Vinterns stora evenemang var ändå den 9 februari i Lund när Kjelles altsaxkonsert, Altitude, uruppfördes. Lång väntan på detta efter den hade framskjutits pga pandemin i tre år! Nu kom alla musikervännerna och vi firade på krog och var glada!

Resten av våren upptogs av en kollapsad Kjelle – inlagd på sjukhus i 20 dagar, men så småningom sig själv igen.

Sekten visade upp sig fyra gånger: En kväll med Annika Stigmark och Lolita Ray samt Kristian von Svensson, en med Monica Söderberg med Monica Dominique samt Daniel Östersjö, en med Frida Andersson och KG Malm, Till sist en Ulla-Carin Nyquist festival med Indigo, Tessan, Lolita Jan, Anna Döbling och jag. Det ser ut att bli den sista i serien. Allt har ett slut, men vi kanske slutar, liksom korven en gång till?

Under tiden februari till och med augusti pågår arbetet med albumet ”Mutter på Tuppen”! Sång och gitarr läggs hemma. Arrangemang skrivs av mig och utförs senare av stjärnmusikerna Håkan Andersson, Mats Persson, Alexa Robertson och Niklas Karlsson. Foton blir tagna ute på Långholmen av Lolita Ray. Inspelningsassistans Bernt Lööf, mix och slutfinish Jerker Eklund. Alltsammans skickat till tryck i grevens tid eftersom release/födelsedagskalas-datum är satt till 26 september på Kristinehovs malmgård.

Fyller 70. Kan inte säga att det känns bra.

Körresa till Italien, Rom och Perugia i gryningen efter releasekonserten. Fin upplevelse, men förståeligt nog splittrad i huvet. Kjelle omhändertas av barnbarnet Hugo i en vecka.

Svenska Visakademien gör nystart i Kungälv på Nordiska folkhögskolan. Seminarium, konsert med eftersits och årsmöte. Som sekreterare en hel del jobb, men allt klaffade fint till slut.

Sjöberg-sällskapet firade 100-årsdagen av Birgers hemkomst till Vänersborg med konsert med mig + Mikael Samuelson och Mats Bergström. Bra uppslutning av en trots allt tynade publikskara. Världen där utanför gör ens inriktning med sångtexter och musiktradition mer och mer absurd. Men i mitt fall är det ju allt jag har att erbjuda.

Bellmanskivan får många hänförda omdömen som försäkrar mig om att jag inte är helt bakom flötet. Fyra recensioner: en trött men vänlig, en obegåvad och förolämpande, två riktigt fina, varav en överraskande. Kanske kan en produktion ta sig fram på egna vägar ändå?

2022

Boken är antagen med lovord från förlaget! Nu är det korr och layout som gäller. Brorsdotter Maja L. hjälper till.

Sekten har full fart. Fem evenemang: 1. Olle A-kväll med Alexander Zuniga Diaz samt undertecknad. 2. Elin Callmer och Björn Ende. 3. Fia Ekberg och Simon Swahnström, 4. Frida Braxell och Jocke Schmidt. 5. Ingrid Tobiasson, Jan Hammarlund och Majsan Dahling.

Båda körerna igång nu, Romkören och Vox Nova. Mycket repetition och tre vårkonserter. Ett riktigt kul progg-gig på Tellus med Jan H. och Cecilia Thorngren.

På Kristi Him är det bokrelease på Hökis visrum. Trots helgen utsålt och alla medförda böcker säljs. Fin recension i Btj.

Sommaren är varm och vänlig. Sally blir begravd under ett hav av rosenblad och en liten ek med sjöutsikt. Alltsammans kan beskådas från den öppna dassdörren.

Jag övar Taube och Bellman. Höll på att tacka nej till Bellmangig eftersom sångerna ligger så långt bak i huvet men nu blir jag på nytt besatt och bestämmer mig för att göra album. Taubespelningen går fantastiskt bra och jag får mest papplådor. (Hade kanske valt kuligast sånger…)

Under hösten görs två till releasekonserter, en i Malmö för alla gamla vänner och en till på Hökis dit familjen masar sig. (Alla utom Olle.) Boken verkar omtyckt. många fina omdömen!

Gör två roliga proggkvällar med Jan H. Gnesta och Upplands Väsby.

Sekten ger tre kvällar: 1. En insamlingskväll för Läkare utan gränser med gästartist Ann Kristin Hedmark, 2. Hanne Juul och Ola Sandström .3. Mikael Odén och Moa Piraten.

Lejdarjobbet pågår för sjunde året. Hade gärna slutat men behöver stålarna för alla abonnemang vi har här hemma…

2021

Skickar mitt manus till en mängd förlag. Boken har bytt namn flera gånger efter dikt&bikt, ”Dålig flicka”,”Det var mitt livs längsta promenad”, hette det länge. Nu ligger manuset hos alla de stora förlagen. Sekten ligger fortfarande nere liksom gigen (som jag ändå inte har.) Men Lidköpings visfestival som ställdes in förra året är alltjämt inställt. Jag fortsätter arra. Och lägger svåra pussel. Och dansar i ateljen för alla måsarna därute. En efter en trillar refuseringarna in som förväntat. Olika hybridförlag som verkat så vänliga och tyckt om det jag skrev, hör inte av sig när jag försöker pruta. Men varför glömde jag Ord&Visor? Ringer upp Göran Lundin som visst kommer ihåg mig! Försöker boka lokal för release, men även sådant ligger nere nu. Skickar upp manuset till Skellefteå och efter mycket om och men, säger han nej.

Sekten her nypremiär. Höstens artister var: 1. Billey Shamrock, Maria Rosén, Kurt Öberg och Malin Jakobsson 2. Maria Blom och Allen Finney. 3. Kaya Ålander och Axel Cruse Sondén. 4. Maja Heurling och Ola Sandström. 5. Elona Planman. En tredje sångkurs med Sven Kristersson ges i september.

Vår älskade pudel Sally får gå hädan i oktober. Arton år gammal.

I två månaders tid skriver jag om bokmanuset som nu heter ”Det var inte jag, en memoar” Det skickas på nytt till Ord&Visor, det enda förlag som visat minsta intresse.

2020

Vi hinner ge fyra kvällar med Kultursekten: Brittakåren/Annika Stigmark, Anders Linder, Nippe Svensk/Cecilia Thorngren samt en föreläsning av Vibeke Olsson. Sen slår coronaviruset till och åtminstone detta sekel delas upp i ett före och ett efter. Man får vara tacksam att man var med så länge före. Fredagsjobbet på Lejdaren finns kvar, dom försökte stänga men det blev ohållbart för brukarna som nu inte hade någonstans att ta vägen. Så vi kör på!  Sålunda håller jag musiken igång och fortsätter putsa och fila på mitt bokmanus. Får goda råd av professionella läsare och rumsterar om i manuset en hel del. Börjar drömma om publicering. Ett par trevliga gig som utlovats försvann förstås och kommer kanske aldrig åter. Men jämfört med de flesta andra, klarar jag mig bra nu när pensionspengarna rasslar in varje månad.

2019

Flyttar in på Skebokvarnsvägen 281.Min kära vän Izzy Young dör i februari och med honom en stor portion av min tillvaro. Både personligt och arbetsmässigt/kollegialt. Kanske kommer Kultursekten/Kultursäkten här hemma kunna ersätta livet med de små programmen och kontakten med diverse lutfiskar/gitarrsångare. Mitt vackra arbetsrum/festlokal kommer att passa bra för verksamhet och publik upp till 30 st. Bildar styrelse ”Insekten” med Lolita Ray, Mikael Odén och Jan Hammarlund. Vi lägger program för hösten okt-dec. Mycket jobb, men det verkar fungera!  Premiären stod den11/10 med Insekten på scen. Därefter följde Elona Planman den 16/11 och Felicia Nielsen/Mats Qwarfordt den 6/12. Under hösten plågas jag av en långvarig pneumoni. Hostan sitter i nästan ett år. Börjar skriva min biografi med arbetsnamnet Dikt&bikt. Skriver sju feta arrangemang för kör.

2018

Året präglas framför allt av privata bekymmer såsom ideliga försök till husförsäljning. Anskaffande av ny bostad kantas av allehanda drama. I november skrivs kontrakt på två håll och stenar faller från bägge våra hjärtan.

Arbetet på Lejdaren med boendestödstagare som gillar att sjunga fortgår på fjärde året. Jul- och vårkonserter har vi gett med osannolik repertoar och stor entusiasm varje gång.

Release för boken ”Grepp om livet, samtal med femton gitarrister” på Uppsalas gitarrfestival. Flera av de medverkande kommer dit, spelar – och blir intervjuade av kamraten/moderatorn Sven Kristersson. Fin recension i tidningen ”Gitarr och Luta”.

Är i Kungälv för helgkurs med tvåorna på visskolan. Lögar mig därefter på Särö med kollegor och kamrater.

Brittakåren engageras av Feministiskt initiativ för att vinna valet eller åtminstone komma in i riksdagen. Vi turnerar på Österlen med Gudrun Schyman, vars 70-årsfest vi förgyllt tidigare på sommaren. Fi får 0,4% av rösterna.

I december packas hemmet i Stureby ner i lådor. Den 15 januari ska flyttlasset gå.

2017

I Februari far jag till London för att medverka på Sea Shanty-festival som äger rum på anrika Wilton´s i East End. Är med på fyra programpunkter. Sjunger mestadels Taube, vars texter jag förklarar innan. Stor succé, actually!

Viskonserter ges på bostadsrättsförening i Farsta, på Centrumkyrkan i Farsta, PRO i Älta, Visor på Kvällskvisten i Haninge, Kristinehovs malmgård, folklorecentrum, Kungsans scen, Kulturcentrum i Hallonbergen, Victoriateatern på Söder.

Ger ut ett virtuellt album på soundcloud. ”Hipp som happ”. 12 dikter i olika stämningslägen fast mest rytmiska, typ hiphop. Samarbetar här med Hugo Kylberg. Några nummer kommer med  i Klingan SRP2. Framträder med delar av albumet som ”singback”  på Landskronafestivalen i juli.

Jag drar igång min intervjubok: Grepp om livet, får projektbidrag för detta av Irisfonden. Samt god kontakt med Gidlunds förlag. 15 samtal med gitarrister, alla kvinnor. Prel utgåva hösten -18.

Medverkar i flera Dylan-sammanhang. Ger ett program om Dylan vs Taube i Taube-sällskapets regi. Samtalar i radioprogram med Birgitta Tollan om Dylan och kvinnorna. Ser och hör sagde artist ffg på Stockholm waterfront!

Deltar i Kalle Linds Snedtänkt med ett långt samtal om Birger Sjöberg.

2016

Min och Visakademiens sångarundersökning sätts igång. Jag kontaktar skolor, institutioner, föreningar o dyl. Resultatet kan man ta del av här. Undervisar 5 dar på nordiska folkhögskolan Ett jobb som kom och gick var tisdagarna på Skrubba, hem för vilsna ungdomar.        Kustens hus i februari med Håkan Andersson. Samma Håkan plus Claes Ottelid möter upp för en tangoshow i Malmö 13 mars.

2 april redovisar jag ”Vem sjunger” på Folk och världsmusikgalan i Västerås.                           7 april ger jag Strindbergföreställning för Senioruniversitetet i Växjö.                                      26 april möter jag Elona Planman hos Izzy på Folklorecentrum,                                            27 april på FolkKulturCentrum i Hjorthagen med Elona Planman och Pär Sörman.                  4 maj  gästar jag Jan Hammarlunds skivrelease på Stallet.  11maj, medverkar på Kristinehovs malmgård i programmet ”Taube vs Cornelis”.

2 juni, följer med Taubesällskapet på utflykt till Eckerö för vårfest, håller frågesport och allsång. 28 juni spelar med Brittakåren på Pålagården, Orsa.                                                             2 juli Spelar med Brittakåren på Visor vid Bottarve, Gotland                                                  13 juli Är gästartist på Visor till lunch i Kungsträdgården.                                                     29 juli medverkar på Steninge visfest.

24 september Far till Umeå och visklubben Visums arrangemang kl 14.                              25-26 september Är artist på Taubesällskapets kryssning med Cinderella.

19-24 oktober turné till Wales och Cornwall. Spelar på välgörenhetskväll i Swansea.  I Penzance gästar jag kören The Trad Academy. Två konserter plus jam om kvällarna!

27 okt Delar kväll på Izzy Young’s Folklorecentrum med Elona Planman.                               29 okt på Kulturhuset Sergels torg håller Birger Sjöberg-sällskapet årsboksrelease. Har för detta tillfälle arrangerat ett Sjöberg-medley för stråkkvartett.

1 december Brittakåren spelar på Katarinaträffen.                                                                  8 december Strindberg-kväll på Folklorecentrum,  Delar med Ted Bjurwill.                           10 december Deltar i Dylan-kväll i English Bookshop, Södermannagatan 22.

2015

Året ägnas CD-albumet ”Lite för bra”, utgivet på Kakafon i november. Inspelning sker i omgångar. Sju grunder läggs i studion Stureparken 9-10 januari med gruppen som förstås får namnet ”Bästa Laget”: Jerker Eklund, prod. samt gitarrer, Mats Persson, trummor, percussion, Håkan Andersson, bas, accordion, Andreas Norén, piano, orgel. Pålägg och reparationer sker i februari, ett par dar samt i maj med Anders Linder ten.sax, Carl-Axel Dominique, flöjt, Mats Qwarfordt, munspel, Mats Persson, mandolin och perc, KG Malm, duettsång, Gisen Malmquist, klarinetter, Hugo Kylberg, Kerstin Ljungström, Annika Stigmark, Lolita Ray, kör. Mix och mastering görs i september, layout av Hans Fahlberg blir klar samtidigt. Releasekonsert ges på Scenen, Pipersgatan den 15 nov. Ett hejdundrande evenemang som sent ska glömmas! Lovord strömmar in på mail, det bästa jag gjort, jag yvs och gläds. Recensionerna blir med ett undantag ljumma, intresset är inte överväldigande för en överårig artist som ger ut en obsolet produkt och som alla verkar vara överens om är bäst live. Detta gör mig ledsen, men småningom rycker jag upp mig.                                                                                                                                      Annat som händer under året: 17 och 18 april är det äntligen dags för konserterna som följer på notboken med samma namn, ”Bekymrens gråa flock”, Birger Sjöberg i nya tonsättningar. Jag får ihop en kanonensemble, förutom undertecknad: Dan Berglund, Carl-Axel Dominique, Sven Kristersson samt Mikael Samuelson! Plus en stråkkvartett från Vänersborgs musikskola! SRP2 spelade in, pengar sökte vi (Visakademien) och fick! Ett hästjobb som gav fina minnen och mycket beröm!                                                             Sommarspelningar blev till två Finlandsresor och en till visfestival i Lund. Brittorna for till Liljevisan i Borgå och jag var med på Shantyfestival i Mariehamn!                                         Ett fint pris dimper ner: Ferlins trubadurpris, får hämtas med sång och glam i sällskap med poesivinnaren Magnus William-Olsson.                                                                             Hösten gav mig två (nästan) fasta jobb, på frilansbasis, att sjunga inom vården. Borde jag gjort för länge sen, har sökt men inte fått tidigare.                                                           Två visträffar är jag på, Skagen i februari och Särö i oktober. Där får jag idén till den stora sångarundersökningen, mer om detta följer nästa år!

2014

Medverkade på Göteborgs visfestival 1 feb. Håkan Andersson var med!       Hos Izzy Young på hans Folklorecentrum med gäster 13 feb. Erik Petersén och Hugo Kylberg!                        På Mosebacke 2 mars – i Cornelis anda!   Hos Visans vänner i Malmö 9 mars med Håkan A! 12 och 16 mars, Taubekonserter med Visakademien, Kustens hus, Gbg resp Vara konserthus.  16 april på FKC med bl.a. Erik P.  Ägnar maj-juni åt notboken ”Bekymrens gråa flock”, skriver noter och skickar korr åt alla håll och kanter.                                                      12 och 13 juni, ger allsångskonserter på Gröna stugan resp Eskilsparken i Haninge.  5 juli på Tjörns visfestival. 6 juli med Anna Döbling och Wesley Koivumäki i Hunnebostrand. 9 juli i Uppsala med Basse Wickman, Pierre Ström och Moa Killander.  18 och 19 juli med Brittakåren på Pålagården, Orsatrakten resp Loses visfestival i Hälsingland.                              26 juli med Brittakåren Nyköpings visfestival.  1 och 3 sep. med Izzy Young On the road genrep på Folklorecentrum.     5-12 sep turné i Wales! sex konserter, b.a i Cwmdonkin park, Swansea, The Cellar bar, Cardigan, The Tabernacle, Talgarth, The Tin shed, Laugharne!           20 sep med Brittakåren i Hälsingland.                                                                                 24 sep med Brittorna i Huddinge folkets hus,                                                                     25 sep spelar för Lärarförbundets pensionärer.                                                                  10 okt på Gamla Apoteket i Upplands Väsby med Erik P!                                               Mellan 5 och 9 november en Spanienresa, för inspiration, musik och umgänge!                  15 nov. releasekonsert på Ledermans för notboken ”Bekymrens gråa flock” med Sven Kristersson och Carl-Axel Dominique!                                                                                 19 november med Izzy Young på salong hos Eva Lagerheim.                                              3-4 dec. undervisar på visskolan i Kungälv!

2013 Underhöll på fin dammiddag en kall januarikväll.                                                     Sjöng på stockholmstema med bl.a Jan Hammarlund på FKC i februari. Och var med på Dan Anderssonkväll den 13 mars.                                                                                             28 februari helkvällsspelning på biblioteket i Rättvik.                                               Stockholms stadsbibiotek hade Sjöbergstema under våren, medverkade 23 feb samt 16 mars.                                                                                                                                        8 mars gavs helkväll på Mosebacke med kvinnliga artister, undertecknad rockade fetast.    Brittakåren sjöng på Skapkväll 11 feb, reste till Kustens hus i Gbg 20 mars och den 15e sjöng vi på en Syrien-kväll i Årsta folkets hus.                                                                      24 mars gjorde jag långspelning på Engelen i G:a stan.                                                        7 april med Brittorna på Cornelisdag å Mosebacke.                                                           11 april ett pensionärsboende i Saltsjöbaden bokade Strindberg/Sjöbergprogrammet. ”Klarhet söker jag som Strindberg, Frida!”                                                                           20 april med Kurt Öberg på Café Fenix på Söder.

Därefter ett längre speluppehåll under vilket jag sätter igång notskrivandet till Sjöberg-boken, detta pågår fram till inlämning för tryck i februari 2014. Umgänget med Sjöberg och hans mindre kända texter resulterar i att jag  tonsätter sex dikter – från Syntaxupproret och Kriser och kransar. Dessutom börjar arbetet med att styra upp konserter som är tänkta att äga rum i april 2015!   Fick ett roligt uppdrag för SR, medverka i serien ”Min stora svenska visbok”, det sändes i Augusti.                                                                                                              20 juli är jag och Håkan Andersson med på visfestival i Loses, Hälsingland.                     Årets höjdpunkt får sägas vara 60-årskalaset som ägde rum på Teaterstudio Lederman. 20 artistkollegor framförde mina låtar på olika strålande sätt!

Oktober bjöd mycket skoj; Den 4e på musikföreningen Apoteket i Upplands väsby, dan därpå med Sam Carlquist, Fred Lane och Victor Estby på kafé Klavér. Den 9e ordnades proggkväll på FKC, Raa, Brittorna och Jan Hammarlund. Den 25e sjöng jag med Moa Killander på Fotografiska.

Dan därpå till Kungälv för min debut som lärare på vislinjen vid Nordiska Folkhögskolan! Ytterligare en omgång blev det i november. Mycket lyckat, till och med roligt!

I december avslutas det sjungande året med att Brittornas framträdande på konstnärskalas med insamling till Läkare utan gränser. Två fina stipendier, varav ett från Konstnärsnämnden höll mig flytande ett tag framöver!

 

2012 Strindbergsåret! För egen del ett år av succé men även besvikelse. Tror den gamle titanen vände makterna mot en del evenemang. Inställt på Nordiska museet i januari. Två spelningar i Kungsan praktiskt taget blåste bort. En resa till Minsk, bekostad av svenska institutet gick åt pipan för att jag sett fel tid på flygbiljetten! En spelning under hösten inställd pga tappad röst. Stockholms kulturfestival fick jag visserligen gästa 2 ggr och min skiva -som till slut fick sponsring från två håll (dock inte av strindbergssällskapet) hittade fram här och var. Stort beröm i Lira, t.ex. Fin releasekonsert på Strindbergsmuseet (med min Kjelle)

Andra gubbar lyste desto vänligare. Birger Sjöberg vår och höst i Vänersborg samt en pensionärsspelning. Taube, succé i Uddevalla i Juli ävenså i Göteborg i Oktober. Egna sånger fick stora famnen: födelsedagsspelning för Bosse Österberg i Helsingfors, Visor i Vinterviken, FKC, Hos Izzy Young för att nämna några. En Säröträff orkade jag med och Brittakåren gjorde flera bejublade framträdanden. I Uppsala, på Skeppar Karl, I Haninge och på Big Ben i december.

Året fullbordades med fint pris: Fred Åkerströmstipendiet från SKAP!

2011 Vårvintern ägnas åt inspelning av nya skivan ”Visitkort”. Pålägg skickas upp från Malmö av Gisen Malmquist och Håkan Andersson. Kjell A lägger en pianoslinga, Jerker Eklund mixar och småningom lyxmastras den av Claes Persson. Release på min födelsedag 30 augusti.
Brittakåren ger en serie utryckningar på Midsommargården och hamnar mitt i en intern härva i huset. Några fina gig men elände med ljud, mat och dryck. En trevlig signaturmelodi ”Vi binder oss i Kransen” hade jag komponerat enkom för detta. Vi spelar bl.a för Vänsterpartiet och gör ett bejublat framträdande på Skål vid Hornstull.
Strindbergsföreställningen går tre ggr på Skeppar Karl.En ny vis- och teatergrupp försöker dra igång. Rolf Rang har en idé om Poesi och musikvandringar med krogbesök i Gamla stan. Vi får till en demoföreställning på Mäster Olofsgården samt tre shower på Mälardrottningen med fisksoppa. (av Taube samt en ätlig sådan). Bra gäng – Åsa Bergh, Astrid Rang m.fl.
Spelning i Juni på lärarkonferens i Sigtuna. Viskonsert i Sölvesborg under kulturvecka. Visfestival i Steninge, Söders VF, Stockholms VF, Gröna stugan i augusti, Visor mot mörkret FKC, Kvällskvisten i Haninge.
I Oktober reser jag till Swansea och bor på Dylan Thomas´ Birthplace för medverkan i National Poetry week. Fem framträdanden med sång och dikt. Passar på att göra intervjuer med två tvåspråkiga låtskrivare som senare sänds i Felicia.
Under året pågår kontinuerligt arbete med Birger Sjöberg-sällskapet och med Sv. Visakademien. Dessutom jobb med Skaps Stockholmgrupp för medlemsaktiviteter.

2010 Gör klar min Strindberg-demo. Spelar första hela föreställningen, ETT URTAGET HJÄRTA, på Strindbergsmuseet.
Gör två Feliciaprogram i SRP2, ett med tema ”Hur lyssnar man till en visa?” Det andra med tema ”Kabarévisor” Är med på Visor på kvällskvisten i Haninge
Sjöbergspelningar i Sthlm- ABF, i Vänersborg, med Visakademien i Hällekis. Allsång med sossarna två ggr Ett par pensionärs-spelningar, Sthlm och Södertälje Gröna Stugan i Sumpan. Framträder på Pride-festivalen. Ger ut en EP med Brittakåren, spelar fyra gig i Finland, har release på El Mundo Hösten ägnas åt repetitioner med ny grupp ”Musik och Teater Mellan Broarna”. Gör ett Dusty Springfield-program. Begging for love med Anna E.
Spelar ETT URTAGET HJÄRTA på Skeppar Karls salong i November. Börjar spela in egna låtar.

2009 Ägnar vintermånaderna åt Strindberg. Tonsätter, övar in, gör demo nr 1. Spelar då och då, på fester, på Viscafé Trappan i Vällingby.
I Mars gör jag en Sjöberg-konsert i Immanuelskyrkan. På Midsommargården får jag sjunga egna sånger i halvannan timme för en visklubb-studiecirkel.
I Maj delar Sällskapet ut Sjöbergpriset i Vänersborg till Dan Berglund. Jag sjöng då Släpp fångarne loss till eget ackompanjemang på teaterns sladdriga flygel. En prestation!
Mellan Maj och Juli skriver jag nästan varje dag dikter, som publiceras i min diktblogg.
Tre kvällar på hösten håller Lolita Ray och jag salong på Café Spuntino – med uppläsningar, sång, gäster, soppa och rödvin. Fullsatt – härligt!
I Kungsan sjunger jag med Anna D i Juni och på YTF-dag i Juli. Med Brittakåren blir det en del festspelningar + en Brittafestival 20 Oktober på Big Ben med Pierre Ström, Anders Forsslund och Jan Hammarlund.
Sensommarvals-konserten blir av i Malmö på Hedmanska gården 7 Augusti. Minne för livet. Underbart väder, fullsatt. Gisen, Håkan A, Lasse H, en nöjd Lasse Söderberg i publiken!
9-13 September medverkar jag i Visakademiens projekt Rosor och Riddare. Spelningar i Varberg och Uddevalla + ett par extra i Visans vänners regi.
19 September är det Strindbergsfestival på Intima teatern  på Norra Bantorget. Då får sex av mina tonsättningar premiär!
Sjunger Sjöberg tre ggr under hösten – i ABF-huset, i Eskilstuna samt på Blomsterfonden i Röda Bergen.
Far till Särö i år igen. Ställer upp i Trubadurslam-tävling och vinner. Meddelas endast på detta sätt.

2008 Reser två gånger till Finland under våren. Först med Anna Döbling till Österbotten för tre gemensamma konserter och radiojobb, därefter en spelning för finska Bellman-sällskapet i Helsingfors följt av en turné med Lill-Britt Siv och Thomas Lundin till Karis, Åbo och Borgå. Samma konstellation drabbar i augusti Mariehamn, Pargas och Nagu i Skärgården.
I April har jag premiär på Judy´s i Stockholm med ensamföreställningen “Se Herr Groda”. Sångtexter av Lasse Söderberg till musik av Brel, Lorca, Weill, Gisen m.fl. Den spelas även på Eggeby gård i November samt i Malmö på Blå Båten två helkvällsföreställningar utökat med musik av Gisen tillsammans med Lars Holm och Håkan Andersson.
Sommarens jobbmässiga höjdpunkter blir även radiosändning från Kungsan, Visfestivalen i Steninge samt allsång med sossarna och Mona S. i Vitabergsparken.
Men årets topp kom i oktober då jag medverkade i Tai As: Singer-songwriterfestival i Litauen. En veckas äventyr med frusna fingrar, te, vodka och en makalöst entusiastisk publik. Gör då reportage som sänds i Felicia i December.
Har även varit gäst hos verkligheten som gitarrlärare i Sollentuna musikklasser -på frilansbasis. Lill-Britt Siv går i pension. Brittakåren uppstår!

2007 Ägnar vintern – våren år inspelning av CDn  NÄRA TILL ALLT. Spelar en del ute, eget, Taube, Sjöberg. Medverkar på Taube-kryssning till Helsingfors, på visfestival i Landskrona, bl.a Lill-Britt Siv spelar i Hangö, på Tjörn samt i Hunnebostrand. Är ett flertal gånger engagerad som allsångsledare av Teater Södra Fot. Proggnostalgi för sossarna. Medverkar på Bellmansymposium i Börshuset i september. Släpper CDn NÄRA TILL ALLT i November.

2006 Spelar in ny EP med Lill-Britt Siv. ”Längtan är min last” Release i maj -06 Sjunger Bellman på Börshuset 5 Februari. Far med Kjell till Hjärtums Folkets Hus samt lunchteater i Uddevalla i Mars. Sopplunch även i Borås 2 maj. Dan efter i Vänersborg för årsmöteskonsert. 23 April Minneskonsert för Margareta Kjellberg på Stallet med Visakademien. 11 Maj i Malmö med på Blå Båten. Delar kväll med Hanna Åberg. 17 maj, en ”Norgekonsert” på stallet i Sthlm. Spelas in av SRP2.10 juni Visfestival i Vänersborg.  25-30 juli Lill-Britt Sivs Sverigeturné (Med varsitt barn, Maja följer med mig) Kungsan 25e, Gröna stugan 26e (jag & Kjell) Steninge 27e,Holmön 28e. I september sköter Lill-Britt Siv om 6 onsdagskabaréer på Skarpnäcks teater Södra Fot. Gästartister, alldikt och upptåg! 15-17 sep far vi till Bohuslän- Uddevalla, Kungälv, Skaftö i gammal Volvo 245 utan AC1 Nov Sjöberg på Kustens hus i Gbg. 2-4 Nov Visfest i Ådalen med Visakademien9-11 Nov. tre helkvällskonserter med Kjell. Salemkyrkan, Simrishamn och Ystad. 12 nov Minneskonsert på Blå Båten i Malmö för Lennart Strand 10 dec Lill-Britt Sivs adventschock på Roxy 30 Dec Södra Fots Nyårskabaré i Skarpnäck

2005 Spelar in en ny Birger Sjöberg-CD ”Solens Röda Äpple” på YTF. Release i Mars. Spelar ett antal Birger Sjöberg-föreställningar, bl.a på Enskede Bokhandel, på Melodianterna, hos Visans Vänner i Uddevalla. Och i Vänersborg, förstås. Lill-Britt Siv har spelningar runtom i stan, på Levelius, på Alcazar, på Gröna Stugan m.m. Finlandsresa på sommaren Visfestivalen i Östra Nyland + på Pörtö. + ett ensamgig i Ekenäs. Bland övriga spelningar kan nämnas Bohuslänsturnén i september med Kjell. Utsålt i Hunnebostrand, stor succé i Uddevalla på VV:s jubileum. Mariestad 1 okt. Sjunger Bellman på Skansen 30 okt Birger Sjöbergs 120-årsdag firas med konsert på musikmuseet 3 December. Maria som komframosäj, övr medv: Jan-Olof Strandberg, Erik Saedén, Birgit Carlstén, Finn Zetterholm, Martin Bondeman, Kjell Andersson, Björn Johansson, Kent Begler. Nattradio-jobbet pågår till december, då jag plötsligt får veta att det är slut. Ajö radio.

2004 Spelat med Lill-Britt Siv under våren på Eggeby gård, Mosebacke etablissemang, Kabaré foten samt Rest Levelius. På sommaren visfestivaler i Skule och Katrineholm, under hösten på samma spelplatser som våren.

Egna spelningar (med eget material) Visans dag i Norden på Stallet, Värmdö bygdegård, Visfestival i Hangö 18-19 juni, turné i Bohuslän med Taube, Sjöberg och Eget material 24-27/7. Dessutom spelningar på Gröna stugan i Sundbyberg, Sv Visakademiens konsert på Nalen i November, Birger Sjöberg-kabarén (rymdens gröna prickar) på Eggeby gård (i Spånga), på Ekerö samt i Haninge.
Medverkat på minneskonsert för Olle Adolphson på Hanaholmen samt på den årliga Cornelis-konserten i Katarina kyrka 12 november.

2003 Bildar band: Lill-Britt Siv, egna ströspelningar + annat smått & gott, som ett Taubeprogram – i Helsingfors, bl.a, samt ett Olle Adolphsonprogram på Rest Levelius i Stockholm.

2002 Ur vägen, skivinspelning i Atlantisstudion under våren – liten turné till hösten.

2001 Ger ut diktsamling (på Ord&visor)Med anledning av fönstertvätt. Gör diktprogram med Kjell Andersson på Form/Design-center, Malmö.

2001 Flyttar till Stockholm, börjar på hösten arbeta med nattradio som presentatör på P2.

2000 Flickan i Montréal (Av Lars Forssell). Skådespelare, i titelrollen. (Övr. Jan Malmsjö, Johan Rabaeus, Björn Kjellman m.fl) Radioteatern Stockholm.

2000 Den förfärliga skatan. Soloshow på Kulturknuten, Malmö + Radioteatern.

1999 Brev till en dotter. Av Arnold Wesker. Musikteatermonolog med Marianne Wesén. (Som kompositör och sångtextöversättare)

1999 Anderssonskans kabaré.  (Med Anderssons trio, Kjell Andersson, Håkan Andersson och Lars Andersson.)

1998 Rymdens gröna prickar Sjöberg-CD släpps i Mars. Programmet går på Mosebacke, Margaretapaviljongen i Malmö +Turné + Radioteater.

1997 Tack vare Cornelis. (Med Kjell Andersson) Mosebacke +Turné med Musik i Skåne.

1997+1998 Aj Aj Aj Maria. Med Midnattskören och Anderssons trio. Stadshallen i Lund, Victoria i Malmö +Turné.

1997 ”Från Operett till musikal” (Med Kristianstads operettsällskap, konfrencier och artist) Kristianstads teater.

1996 Amazon. Med Kjell Andersson och Håkan Andersson, (=Anderssons Orkester) Möllan+ Mosebacke.

1995 Möllanfrossa. Med Kjell Andersson, Jan Sigurd och Staffan Wictorin.

1995 Åtminstone. (soloshow) Mosebacke

1994 Ger ut andra skivan ”åtminstone”. Bildar tillfälligt band- Åtminstone 4, med Caroline Leander, Staffan Wester och Helen Melin, spelar bl.a på Victoria.

1994 Uppkast (Tjejrevy) Malmö Konsthall Med bl.a Maud Cantoreggi och Cecilia Walton.

1993 Ge mej åtminstone en sång. Soloshow på Rest. Möllan.

1992-93 Metropolitan show. Med Kjell Andersson/Sven Bjerstedt och Gisen Malmquist. Piccadilly, Malmö + Mosebacke.

1991 Siden och Sågspån. (Som kompositör och skådespelare) Malmö Stadsteater.

1991 Kabaré Kuling. Med Auloskvintetten. Turné med Musik i Skåne.

1991 Sweet Charity (I orkestern som elgitarrist.) Malmö Stadsteater.

1990 Ugh! Med Jens Ulfsand. Rest. Möllan+Mosebacke.

1990 Stekta sparfwar uti munden få. Bellmanprogram på Rest. Möllan + Mosebacke.

1990 Medverkar på ”Evert Taube 100 år”, Malmö stadsteater. Med bl.a Sven-Bertil Taube.

1989 Melodin som kom bort.  I rollen som Edit, mot bl.a Roger Storm. Regi: Karin Parrot. Helsingborgs stadsteater.

1989 Släpper första skivan, LPn ”Voyeuren”. Bildar Maria Lindströms Popband . Med Jens Ulvsand, Staffan Wester, Annie Bodelson och Martin Brandquist. Spelar bl.a på Mosebacke och Teaterkrogen i Malmö.

1989 Olsson, Nilsson och Lindström. Kabaré, Kattis O, Christel N. Mattsons pub, Malmö.

1988 Möllankolik. Show med gästartister, bl.a Lasse Söderberg, Jan Sigurd Rest. Möllan.

1987-2001  Medverkat på Malmös Internationella Poesidagar (i maj ,oftast) som uppläsare, musiker och chaufför

1987-88 20:00 (Tjugo noll noll) Dagsverser och monologer. SVT, producent Barbro Hård

1987 Hjälten på gröna ön. (Skådespelare) Malmö Stadsteater

1987 Ånyo. Show med Kjell Andersson och Dan Gisen Malmquist Rest. Möllan + Mosebacke

1986 Kullagret (Skådespelare) SVT med Kjell Bergquist, Johannes Brost, Mona Seilitz m.fl

1986 På smällen Tre st sketch-program på Malmö-TV med Jan Sigurd och Adde Malmberg.

1986 Barnkabaré (Skådespelare och musiker) Garderobsteatern med Christian Fex, Birgitta Vallgårda, Garik Binder/Sven Bjerstedt

1985 P.H – Mannen med lampan Garderobsteatern med Chrisitian Fex, Karin Parrot och Garik Binder

1984 Bombi Bitt och jag (Skådespelare och Musiker. Med Christian Fex Garderobsteatern + Turné

1984 Pekpinnar. Show med Kjell Andersson. Rest. Möllan + Turné

1983-84 Fullt sjå. Första egna showen på Rest. Möllan, Malmö (Med Kjell Andersson)     Även på Mosebacke med Knud Jørgensen.

1983 Jeppe på berget (I orkestern) Malmö Stadsteater

1983 Varav Hjärtat är fullt… (Av Gertrud Hemmel) (som skådespelare) SVT Malmö

1982 Melodin som kom bort. Sångspel av danske Kjeld Abell fr 1935                               (i orkestern) Garderobsteatern

1982 Det osar fläsk. Sommarlustspel i Uppsala. I orkestern (och lite på scen) under ledn. av Kjell Andersson

1982 Galgaftnarna.  Sex teaterkabaréer. Som skådespelare och medförfattare) Garderobsteatern.

1981 Ystadsgatan 22. Modernt folklustspel, (som bagerska, pianist och kompositör) Garderobsteatern, Malmö Regi: Karin Parrot

Dessförinnan: Husmoderns Bröst mellan 1974 och 1980. 1 LP 1979. På Garderobsteatern bl.a ”Pinnochia” 1977, ”Gå, jag vet inte vart” 1977, ”Ägget” 1979.